Certified Yoga Instructor

Afgelopen week was heel speciaal voor mij en er gebeurden zoveel positieve dingen. Dat had natuurlijk een positief effect op mijn humeur. Ik liep rond met een brede glimlach, zeker toen ik donderdag het nieuws vernam dat ik geslaagd was voor mijn examen Yoga Instructor. Ik mag mezelf officieel een Certified Yoga Instructor noemen!! Je kan je wel inbeelden dat ik mega blij was én dat ik een vreugdedansje deed.

In 2016 kwam ik in contact met verschillende YouTube kanalen voor “yoga at home”, zo ontdekte ik o.a. Erica Vetra, Kino Mac Gregor en Adrienne Mishler. Deze dames veranderde mijn yoga routine in een positieve manier. Na een tijdje droomde ik ervan om zelf les te geven en wou ik heel graag mijn passie voor Yoga delen met mijn medemens. Zo besloot ik om te starten met een opleiding bij het Centrum voor Afstandsonderwijs en ging mijn “Yoga Instructor-journey” van start. Dat vond ik best heel spannend!

Centrum voor Afstandsonderwijs

Kort na mijn inschrijving ontving ik mijn cursus en kon mijn opleiding kon beginnen. Naast een cursus kreeg ik ook toegang tot het online Studentenplatform. Dit is een platform waar je in contact komt met je persoonlijke coach, meer info over je opleiding, taken en oefeningen, en extra theorie. Dit platform vond ik persoonlijk super handig.Mijn coach was een sympathieke dame en het contact verliep heel vlot. Ze heeft me goed geholpen met al mijn vragen en doorgestuurde taken.

De studies

Voor de opleiding Yoga Instructor krijg je 5 jaar de tijd om je examen behalen, wat dus perfect combineerbaar is met je job of studies.

De cursus bestaan uit 13 hoofdstukken met aan het eind van elk hoofdstuk enkele oefeningen. Deze kan je vervolgens doorsturen naar je coach voor verbetering. Persoonlijk vond ik deze oefeningen zeer handig bij het studeren achteraf.

Het examen

Het examen bestaat uit twee gedeeltes: een praktisch en een theoretisch examen.

Voor het praktisch examen moest ik een filmpje maken waarin ik een korte les geef met daarin verschillende yogahoudingen. Het is van essentieel belang dat je het belang van gronding aanleert aan je student(en).
Ik vroeg een vriendin om mijn examen-studente te zijn tijdens dit examen.

Het theoretisch examen leg je ter plaatse af in één van de CVA-locaties (ik ging hiervoor naar Antwerpen). Het examen bestaat uit een vragenlijst die je moet beantwoorden.

Na het afleggen van het examen moet je ongeveer twee weken wachten vooraleer je de uitslag ontvangt.

“Geachte alumnus, beste Deborah,

Onlangs legde je het examen af van de opleiding Yoga aan Centrum Voor Afstandsonderwijs. Met veel plezier delen wij je mee dat jij geslaagd bent voor je examen met een totaal van 95 punten. Van harte proficiat!”

Jawel, u leest het goed: 95% !!


Officieel Certified Yoga Instructor

Nu mag ik mezelf officieel een Certified Yoga Instructor noemen. Wauw, dat voelt echt geweldig aan! Mijn coach was heel tevreden over mezelf en twijfelde er niet aan dat ik met een hoog resultaat zou slagen.

Omdat mijn volgers op Facebook en Instagram weten dat yoga mijn passie is, wou ik het goede nieuws met hun delen. Ik krijg regelmatig vragen over yoga of bepaalde oefeningen voor bv. rugpijn. Nu weten mijn volgers dat ze altijd naar mij kunnen komen met vragen en dat ik hun zo goed mogelijk zal helpen.

Certified Yoga Instructor

https://www.instagram.com/p/BZ3GPo6lQmm/?taken-by=debby_the_chocoholic

Lesgeven

Ondertussen geef ik bijna 1 jaar privélessen aan een vriendin. Ze kijkt altijd uit naar onze sessies en ik vind het fantastisch om haar te zien groeien en uit te dagen met nieuwe houdingen. Omdat mijn studente enorm openstaat voor de ervaring van yoga vind ik het leuk om mijn kennis op haar uit te oefenen. Daarnaast vind ik zo een one-on-one sessie een heerlijke afwisseling op mijn groepslessen.

Naast privélessen geef ik 2x/ week groepslessen yoga bij mijn lokale fitness. Hier ben ik in april mee begonnen en heb er nog geen moment spijt van gehad. De lessen die ik geef zijn in Vinyasa-stijl (mijn persoonlijke favoriet). Ik hou van beweging in combinatie met diepe stretches en een bewuste ademhaling. Omdat niet al mijn studenten op het niveau zitten, geef ik voldoende aanpassingen zodat iedereen de positieve effecten van yoga kan ervaren.

Tevreden yogi’s

Waar ik het meeste van houd is de positieve feedback van mijn studenten. Ook het zien van hun blije en ontspannende gezichten na de les, geven mij een gevoel van voldoening en geluk.

En na de les sla ik graag eens een babbeltje met mijn studenten. Hen persoonlijk leren kennen vind ik extra leuk, want dat schept namelijk een band.

DSC_3656

Meer info :

Klik hier voor meer info over de opleiding Yoga Instructor via het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Of ben je eerder op zoek naar Tips om aan yoga te beginnen of de Voordelen van yoga?


Wil je graag mijn Yogalessen volgen?

Hier vindt je alle nodige informatie omtrent het aanbod van “Zen with Debby“.

Debbythechocoholic.com
Volg me op Facebook – Instagram en Pinterest ♥

BewarenBewaren

89 thoughts on “Certified Yoga Instructor

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: