Gebroken chocolade

Gisteren had ik geen chocolade in huis. WHAAAT?! Ja, echt! Als zijnde chocoholic is dit echt een nachtmerrie! Chocolade is mijn dagelijkse guilty pleasure, er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen chocolade eet. Omdat ik dus zin had in chocolade kreeg ik ook inspiratie om te experimenteren met chocoladepasta. 
Op Instagram zag ik een verpakking met daarop lekkere, platte stukken chocolade voorbijkomen. Dit leek als iets dat ik zelf kon maken, aan een budgetvriendelijk prijsje wel te verstaan.
Zo ging ik 's avonds aan de slag in de keuken, hopend op een succesvol receptje. Na lang wachten kon ik eindelijk het resultaat zien van mijn creatie, en ra ra ra? Missie geslaagd! Enkele uren later genoot ik van een hemels stukje gebroken chocolade. Oké you got me…, ik hield het niet bij één stukje 😳.

Gebroken Chocolade met toppings

 

Dit recept is het ideale recept voor chocoladeliefhebbers! Het is echt zo gemakkelijk om te maken en je hebt niet teveel ingrediënten nodig (vandaar budgetvriendelijk). Het enige wat je wel nodig hebt is geduld. En geloof me maar als ik je zeg dat dit tussendoortje het wachten waard is! De dag nadien smaakt het trouwens nog beter.

DSC_2898


Recept Gebroken Chocolade

Ingrediënten

 • Chocoladepasta (ik gebruikte een goedkope chocopasta van Lidl)
 • Toppings:
  • zaden en pitten
  • gojibessen
  • kokosschilfers
  • zonnebloempitten
  • hennepzaad
  • cacao nibs

Bereiding

 • Neem een snijplank en draai deze om zodat je op de gladde kant kan werken.
 • Leg een vel anti-kleef bakpapier op de snijplank.
 • Neem een pannenlikker en schep de chocoladepasta op het bakpapier.
 • Verspreid de chocoladepasta volledig over het bakpapier.
 • Herhaal deze stap indien je een dikker chocoladelaagje wilt.
 • Strooi er toppings naar keuze overheen.
 • Plaats de chocolade in de vriezer en laat minstens 3u harden.
 • Wanneer de chocolade gehard is, haal je de de snijplank uit de vriezer. Breek de chocolade in ongelijke stukken.
 • Serveer op een bordje bij je koffie- of theepauze.

Tip: Plaats een bordje in de vriezer, zo gaat de chocolade niet meteen smelten bij het serveren.

DSC_2892


Heb je dit receptje gemaakt?

Laat het me weten via onderstaande comments – Facebook of Instagram.

◆ Vergeet niet van me te taggen in je posts!
◆ En je mag me altijd een volgje geven natuurlijk 😊


Andere chocolade recepten:

Chocolade-Amandel Fudge - Gezonde Chocolade Koekjes - Healthy Chocolate Chip Cookies


Liefs,
Debby ♥

12 thoughts on “Gebroken chocolade

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: